μετατρέπουμε
την πείρα μας
σε δημιουργική εμπειρία

οι δραστηριότητες της σχολικς χρονις 2008-2009

ΦΥΣΙΚΗ Ε'-ΣΤ ΤΑΞΗΣ

Στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος της Φυσικής το σχολείο μας ξεκίνησε τη Φετινή σχολική χρονιά τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Έτσι οι μαθητές της Ε' και Π τάξης επισκέφτηκαν το εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας και το εργαστήριο Ατομικής και Μοριακής Φυσικής, όπου και παρακολούθησαν πειράματα σχετικά με την ύλη των βιβλίων τους και συζήτησαν με τους καθηγητές γι' αυτά. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν και οι ίδιοι στο ανανεωμένο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου.


ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Στα πλαίσια της διδασκαλίας της Ιστορίας οι μαθητές της Δ' τάξης υλοποίησαν το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Χωρισμένοι σε ομάδες παρουσίασαν στοιχεία για τη ζωή και την εκστρατεία του Έλληνα στρατηλάτη και αυτοσχέδια θεατρικά μονόπρακτα εμπνευσμένα από όσα έμαθαν γι' αυτόν.


ΕΚΔΡΟΜΗ

Οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης πραγματοποίησαν τις 3 Ιουνίου ημερήσια εκδρομή στη Βεργίνα, τη Νάουσα και την Έδεσσα. Εκτός από την ξενάγηση στους βασιλικούς τάφους, το πρόγραμμα περιλάμβανε και επίσκεψη στον καταρράχτη της Αραπίτσας και στη Μίεζα, όπου ο Φιλόσοφος Αριστοτέλης δίδασκε το Μ. Αλέξανδρο και τους συντρόφους του.