...εγγύηση για το παρόν προετοιμασία για το μέλλον!

Το σχολείο μας συμμετέχει στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
Το δικό τους μήνυμα για τη διάσωση του περιβάλλοντος έδωσαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας συμμετέχοντας με ποικίλες δράσεις στην ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.

Το πρωί του Σαββάτου το τμήμα χιπ χοπ παρουσίασε στην Κεντρική Πλατεία τη χορογραφία «Γη: προσέχω και νοιάζομαι».

Στη συνέχεια, μαζί με τα παιδιά της περιβαλλοντικής ομάδας των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων ενημέρωναν τους περαστικούς συμπολίτες για την Ώρα της Γης και πρόσφεραν συμβολικά σπόρους και βολβούς λουλουδιών.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στον ίδιο χώρο το βράδυ, όπου στήσαμε ένα μεγάλο πανό που απεικόνιζε μέρος του πλανήτη. Σ’ αυτό το πανό έγινε και η συμβολική ψηφοφορία για τη διάσωσή του. Μικροί και μεγάλοι, που έφτασαν από νωρίς κρατώντας από ένα κερί, σχεδίαζαν την παλάμη τους και έγραφαν το όνομά τους.

Σιγά σιγά και, καθώς ο κόσμος πύκνωνε, τα κεράκια πάνω στα πλακάκια της Πλατείας σχημάτισαν τη φράση ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ. Παράλληλα η εκπαιδευτικός Σίλεια Οικονόμου συγκέντρωσε τα παιδιά σ’ ένα μεγάλο κύκλο και με πολύ κέφι και κρουστά μουσικά όργανα παρουσίασαν γνωστά και άγνωστα τραγούδια. Ακολούθησε πολύ παιχνίδι, που συνεχίστηκε ακόμα και όταν άναψαν πάλι τα φώτα: σχοινάκι, μήλα... με συμμετοχή των μικρών αλλά και αρκετών μεγάλων!

Δείτε το video στο YouTube