...εγγύηση για το παρόν προετοιμασία για το μέλλον!
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα (Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης) βραβεύτηκαν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας.

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός, ο οποίος είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και ανοιχτός σε όλους τους Έλληνες μαθητές και φοιτητές που έρχονται σε επαφή με τη γαλλική γλώσσα, είχε φέτος ως θέμα την «Αλληλεγγύη στον Πλανήτη» και συγκέντρωσε τις συμμετοχές 450 σχολείων με ατομικές και ομαδικές εργασίες περίπου 7.000 μαθητών!

Το σχολείο μας έλαβε μέρος με το τμήμα γαλλικών της ΣΤ’ τάξης και βραβεύτηκε στην κατηγορία «τραγούδι». Οι μαθητές που εργάστηκαν ήταν οι: Κυριαζή Αγάθη, Μπαλαμάτσιας Γιάννης, Μπότη Ρέα, Νικοπούλου Αγγελική, Νικοπούλου Βασιλική, Παναγιώτου Κατερίνα, Παπάζογλου Μαρκέλλα, Σιαφάκα Αγγελική, Σκανδάλη Όλγα, Σταύρου Μιχάλης και Τσάκας Νίκος, με την επίβλεψη της καθηγήτριάς τους Celine Ancellin.

Το τραγούδι είχε τίτλο «Venez avec nous» (Ελάτε μαζί μας). Τα παιδιά έγραψαν τους στίχους σε ρυθμό χιπ-χοπ και την προσαρμογή της μουσικής επιμελήθηκε η Σίλεια Οικονόμου. Στο τραγούδι καλούν τα παιδιά απ’ όλα τα μέρη της γης να αγωνιστούν ενωμένα για τη διάσωση του περιβάλλοντος αλλά και για μια ζωή χωρίς πόλεμο και μίση, γεμάτη ειρήνη και αγάπη.

Τους διακριθέντες μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα βράβευσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών αλλά και ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της εκεί Έκθεσης Βιβλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη συμπρωτεύουσα. Εκ μέρους του σχολείου μας παραβρέθηκε και μίλησε η Σίλεια Οικονόμου, η οποία παρουσίασε το βραβευμένο τραγούδι και εξήρε την προσπάθεια των μαθητών να δημιουργήσουν στη γαλλική γλώσσα.Η Σίλεια Οικονόμου με το Γάλλο πρόξενο


Η Σίλεια Οικονόμου παρουσιάζει το τραγούδι στην τελετή βράβευσης στη Θεσσαλονίκη


Τα παιδιά της ΣΤ' τάξης με τα βραβεία τους και την καθηγήτριά τους Celine Ancellin
Ακούστε το τραγούδι